© Copyright 2020 e-Pogotowie24.eu

Pomoc zdalna

ePogotowie poza tradycyjną wizytą serwisową oferuje swoim Klientom "pomoc zdalną", która skraca czas reakcji do minimum.

Dzięki pomocy zdalnej możemy zaoszczędzić Państwa czas i pieniądze, gdyż część problemów jesteśmy w stanie rozwiązać na odległość, przez internet, bez konieczności przyjazdu do Państwa firmy lub domu.

Informujemy, że korzystanie z Pomocy Zdalnej uzależnione jest od parametrów łącza internetowego po Państwa stronie. Jeżeli parametry te nie pozwalają na przeprowadzenie sesji zdalnej z zachowaniem odpowiedniego komfortu pracy i efektywności, e-Pogotwie24 zastrzega sobie prawo do przerwania połączenia i zlecenie kontaktu w innej formie.

Aby skorzystać z Pomocy zdalnej należy opłacić wybrany pakiet:

Pakiet 15 minut - 30 zł - Zapłać
Pakiet 30 minut - 50 zł - Zapłać
Pakiet 60 minut - 80 zł - Zapłać

Pomoc zdalna

Sposób działania pomocy zdalnej - krok po kroku:

  • W pierwszej kolejności prosimy o kontakt telefoniczny z naszym serwisem komputerowym i informacje o problemie, który zaistniał 
  • Serwisant ocenia czy jest możliwa naprawa jest za pośrednictwem Pomocy zdalnej (spełnione warunki techniczne) 
  • dokonaj płatności poprzez kliknięcie przycisku ZAPŁAĆ przy właściwym Pakiecie Serwisowym
  • należy pobrać i uruchomić program do pomocy zdalnej (niebieski obrazek na dole strony) 
  • w trakcie rozmowy należy podać numer ID i hasło dostępu (jednorazowe) wygenerowane przez program pomocy zdalnej 
  • następnie Serwisant łączy się z komputerem Klienta i dokonuje niezbędnych napraw
  • połącznie umożliwia dostęp do komputera Klienta dzięki czemu można dokonać niezbędnych napraw
  • Po dokonaniu naprawy i jej weryfikacji Klient kończy działanie programu

Bezpieczeństwo Pomocy Zdalnej

Podczas działania programu pomocy zdalnej między Klientem, a Serwisantem tworzy się bezpieczne, szyfrowane połącznie.  
Klient na bierząco widzi na monitorze co dzieje się z jego kompuetrem i co robi Serwisant  

W każdej chwili Klient może sam przerwać połączenie.  
Po zakończeniu usługi pomocy zdalnej Serwisant traci możliwość ponownego połączenia się z komputerem Klienta.
Klient który chce skorzystać ponownie z usługi pomocy zdalnej musi ponownie wykonać czynności opisane powyżej.